IJSLAND PART II / GOD KNOWS HOW MANY ~ Golden circle

5.8.17


The golden circle. Het opvallende hier waren alle tourbussen vol met Aziaten terwijl die op de rest van het eiland vrijwel ontbraken. Daarnaast is dit het meest toeristische rondje op heel IJsland (althans, mijn ervaring) maar is het wel leuk om te zien. Wij hebben maar 3 'spots' gedaan van de (volgens mij) 7 omdat de rest ons niet zo boeiend leek (i mean zijn we verwend of wat). Ik heb hier vrij weinig over te zeggen, foto's spreken voor zich. 


Þingvellir
Nationaal groot park dus we hebben niet alles gezien. Alleen het toeristische punt zeg maar (of ho, das niet helemaal waar, we hebben heel veel door het park gereden dus ook wel meer gezien dan dat). Vanuit de parkeerplaats heb je meerdere uitzichten en bezienswaardigheden (wát een woord) om naar toe te lopen, max 1,5 km. Voor de luie mensen. (Er stond nog een bordje bij: GOOI HIER GEEN MUNTJES IN!!!!!!!!!!!!) MeeeehehheehehhhhhGullfoss
Eerste grote waterval die we in IJsland hebben kunnen aanschouwen (van de zoveel). Vet.

Ik was zeer gefascineerd door deze mensen want waar wij met veel te veel mensen stonden aan de ene kant, stonden zij met z'n viertjes aan de andere kant. 99% Zeker dat dit niet helemaal de bedoeling was en dat ze een 4x4 auto hadden. Jaloers was ik zeker.Geysir
Niemand had meer zin in een moeilijke naam dus noemden ze het gewoon geiser. Er zijn er hier meerdere waarvan één actief (toen wij er waren konden we het spektakel om de 10-15 minuten aanschouwen). Daarnaast is het gewoon raar dat er rook uit de grond komt (geeft wel real life special effects!!!)

Ik hoop dat dit een ingang is naar een magische wereld. Didn't try tho want het water was heet. 


WAT EEN WONDER!!!!!!! (Nee grapje het was wel echt bijzonder om te zien). 

De blue lagoon hoorde ook semi bij the golden circle (maar  ook bij 'the ring road route') & die hebben wij 's avonds bezocht. We betaalden fucking €66.- pp voor een kaartje en waren het na 2 uur zat. Daarnaast was mijn haar helemaal naar de tering en heb ik het bijna de gehele vakantie niet kunnen borstelen omdat het touw was. 
Was het water echt zo blauw als op de foto's? Ja. Moet je per se dat pakket kopen met een gratis masker? Lol nee, want die kan je sowieso gratis halen in het water. Heb je hier helemaal geen foto's van? Jawel, maar mijn iphone zat in zo'n waterdicht hoesje waardoor de foto's niet om aan te zien zijn en mijn broertje weigerde om z'n gopro op te halen. Of ik daardoor intens chagrijnig was? Lol, ja. 

Volgende keer staat (een gedeelte van) the ring route op het menu. 


1 opmerking:

  1. Mooimooi! Lijkt me wel een erg gaaf land om eens te bezoeken, mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

OBLIVIATE © 2017
Template by Blogs & Lattes