Snaps & surfen van/in San Sebastian (Spanje)

29.7.17Hola, Buenos dias. Dit logje gaat over Spanje, IJsland houden jullie nog van me te goed (en dat worden (god knows how many) posts want heb veel te veel foto's gemaakt, in tegen stelling tot San Sebastian, waar ik enkel een paar snaps heb gemaakt met m'n Iphone. Verschil moet er zijn).

15.07 - Ik lag kou te lijden in m'n slaapzak op 1100 M in de sneeuw, in IJsland en miste de zon. Twijfelde of ik nog een vakantie zou boeken.

16.07 - Mijn ouders waren op vakantie in Spanje, ik boekte een (flix) bus naar San Sebastian.

20.07 - Ik kwam thuis na een vertraagde vlucht, deed boodschappen, deed de was, at pannenkoeken en dook m'n bed in.

21.07 - Pakte mijn koffer in, stapte met veel te veel spullen de trein in, gooide alles thuis (in mijn kamer in Amsterdam) af, kocht twee bikini's bij de decathlon, deed meer boodschappen, kookte, boekte mijn surflessen en ging slapen.

22.07 Pakte de bus naar San Sebas. 20 uur durende rit, waarbij ik 's nachts één uur heb geslapen.

23.07 Liep het busstation uit en zag dit:


Ik voelde me zo intens gelukkig.

Kwam uiteraard veel te vroeg bij het hostel aan (7.30 u) maar kon mijn spullen droppen en liep vervolgens naar het (surf)strand waar alle fanatieke surfers al in het water lagen. Heb daarnaast héél veel door het oude gedeelte heen gelopen - over de gehele dag 21 km gelopen - en kwam de winkel tegen waar ik m'n surfboard heb gekocht, zo'n  5 jaar geleden.


Het strand waar ik deze vakantie niet zo heel veel heb doorgebracht. San Sebas heeft twee stranden, deze (La Concha) waar het gewoon lekker een lui-lekker-zon strand was en de andere Plage de Zurriola waar eigenlijk altijd wel gesurft wordt. Al ligt het hier ook wel vol met mieren (grapje, mensen) wanneer de zon schijnt (en nee, niet alleen maar toeristen).  

24.07 - Het weer was 'meh,' niet koud maar het regende soms. In Nederland had ik dat intens kut gevonden maar het boeide me hier vrij weinig want ik was op vakantie. En het was warm. En ik ging morgen weer surfen. 
Verveelde me 's avonds wel omdat het in mijn hostel intens rustig was (uitgezonderd verschillende families maar ehr ja) dus ben gaan shoppen. Yolo (en heb ook nog veel gekocht ook, alsof ze hier veel leukere collecties hebben dan in Nederland, idk). 25.07 - Ik had surflessen geboekt voor de gehele week om 9.30. De eerste les van de dag maar eigenlijk wel ideaal. Vier jaar geleden heb ik voor het laatst op een board gestaan dus ik had al eerder besloten om te gaan lessen en kwam in een klein groepje (zes, na twee dagen waren we met z'n vieren over) met 'enige ervaring.' Moet toegeven, de eerste dag was vooral weer zout happen in de wasmachine maar uiteindelijk kon ik de golven weer pakken. De angst voor de (redelijk) grote golven ~ in mijn ogen ~ is overwonnen waardoor ik gewoon eigenlijk alle golven heb kunnen pakken (ik maak geen grapje, wanneer je daar op je board ligt lijken de golven intens groot terwijl van het strand af gezien zijn ze golven niet zóoooooooooooo groot) die er die week waren in San Sebas. 

Surfen is zó leuk. 

26.07 - Mijn ouders waren aangekomen in San Sebas en zag ik na mijn surfles. 


Ik haalde 's avonds nog een ijsje, er staan hier héél vaak intens lange rijen bij de ijssalons, specifiek deze ~ boulevard ~ en snapte meteen waarom lol. Voor €2.90 krijg je twee bolletjes aka gehele maaltijd én is het lekker. Moet ook vol schaamte bekennen dat ik hem niet helemaal heb opgekregen hehe. 

Vanaf 20 juli tot de 26ste was er een jazzfestival (uiteraard gesponsord door Heineken lol) en deze avond stond 'lucky chops' op de planning en was een aanrader volgens een aantal uit het surfgroepje.
Het was inderdaad écht leuk (en een aanrader voor het jazzfestival in Amersfoort want daar vind ik het altijd zo lame?).

27.07 - ????????????????? Don't remember. Uiteraard 's ochtends gesurft, 's middags ook nog een boardje gehuurd en voor de rest volgens mij niets gedaan? 28.08 - Zelfde verhaal, 's ochtends & 's middags gesurft (de golven waren vandaag echt i-de-aal, makkelijk te pakken, lekker lang waardoor je langer op je board kon staan) en 's avonds pintxos gegeten in de oude stad (uiteraard met sangria). Pintxos schijnt iets fijner te zijn dan tapas maar ik zie het verschil niet lol. 


Die rechts boven is facking vies, neem hem niet!!!!!!!!!!!!!!!! (Het was iets met kruidenkaas maar dan extreem zout). 


Geweldige foto. Subliem. Maar zowel de broek als het topje had ik eerder gekocht en besloot die aan te doen zodat ik er nog een beetje presentabel uit zag ipv de standaard ik-ben-op-vakantie-look van de afgelopen 3 weken (hier paste ik overigens nog meer kleding lol). Schoenen zijn uiteraard niet nieuw, zoals je kan zien. 

29.09 - Laatste surfles :-( :-( :-( :-( Het regende een beetje (maar je wordt toch nat in het water dus dat boeide echt niet) maar de golven waren goed. Het idee was om van de laatste golf die iedereen pakte een party wave te maken (aka iedereen surft dezelfde golf) en dát was me er eentje: iedereen viel, de leraar lachte iedereen kneiter hard uit en ik hield er een gekneusde rib aan over (echt vraag me niet hoe, worth it tho). Ik hoop dat ik stiekem nog een weekje naar Frankrijk kan of Spanje, maar ik durf niet op m'n rekening te kijken haha. Kan altijd nog wat shifts oppakken op mijn werk maar als ik ergens tegen op zie.......................... yuk (ik kan er echt slecht tegen als ik weer thuis ben na een zonovergoten vakantie).

Ik sliep overigens in het Koba hostel, is een super tof nieuw hostel - alleen erg rustig waardoor je niet zo makkelijk aan de praat raakt met anderen. Er waren voornamelijk veel families en om daar nou mee op te stap te gaan, ehr? Het was ook wel prijzig (+ €40,- voor een dorm) maar eigenlijk zijn alle hostels zo duur in deze stad. Als je je eigen vervoer hebt kan je iets buiten de stad terecht waar je dan rond de €20 euro voor een dorm betaalt dus dat is dan wel beter te overzien. 

Binnenkort staan de eerste IJsland logjes online (IJsland is koud, zou er voor geen goud willen wonen maar wél intens mooi). 

Adios! 

No Comments

Een reactie posten

OBLIVIATE © 2017
Template by Blogs & Lattes